Obavijesti

Sound (STEM) all around, Erasmus+ KA229 - UKLJUČI SE!

Sound (STEM) all around, Erasmus+ KA229 - UKLJUČI SE!

by Goran Hajnal -
Number of replies: 0

Pozivamo Vas da uključite u jedan od naših Erasmus+ projekata. Sound (STEM) all around. Prvi  etwinning zadatak koji iz fizike imamo je proučavanje Zadarskih morskih orgulja. Javite mi se Viberom do kraja tjedna, ako ste zainteresirani za rad u projektu. Učenici koji se ranije uključe u projekt imati će veće šanse ići u mobilnosti. Projekt je prvenstveno namijenjen učenicima prvih i drugih razreda, mogu se uključiti i treći razredi. Četvrti razredi neće moći na mobilnosti jer su odgođene do normalizacija trenutne situacije. 

Koordinatorska ustanova je SŠ Isidora Kršnjavoga, naša škola, a partnerske su ustanove Nezihe Derya Baltalı Bilim ve Sanat Merkezi (Denizli, Turska), Music School of Komotini (Komotini,  Grčka), Ufuk Arslan Anadolu Lisesi (Etimesgut, Turska) i IES LA ZAFRA (Motril,  Španjolska ).

Koordinatori projekta su Goran Hajnal, prof. i Nikolin Pavlović, prof., a tim čine Marina Međurečan, prof., Marta Božić, prof., Dunja Irha Baričević, prof., Romana Borš-Mačak, prof., Višnja Markotić, prof., Renata Pintar, prof., Barbara Knežević, prof., Mirjana Rajić., prof. , Adrijana Rajić, prof. i Sanja Olbina-Borić, prof.

Opći cilj projekta je promijeniti percepciju i stav te povećati motivaciju učenika za učenje STEM područja. To se namjerava učiniti povezivanjem socio-humanističkih, umjetničkih i STEM predmeta kroz niz radionica, eksperimente, istraživanja, prezentacije i korištenje suvremenih nastavnih metoda te kroz upotrebu različitih digitalnih alata iz fizike, matematike, zemljopisa, povijesti, filozofije, glazbe, religije, stranih jezika i drame, a poveznica će biti zvuk kao tema.

Planirano je 5 mobilnosti (jedna u Našice; u svakoj će sudjelovati 4 učenika i 2 nastavnika u pratnji) te jedna mobilnost nastavnika u Našicama. U projektu će sudjelovati učenici koji su ove školske godine prvi i drugi razredi.

Vrijednost projekta: 142.625,00 eura; 32.702,00 eura (naša škola)
Radionice projekta - link na video
O projektu - link na video